Peshata? A proč ne Stará Pešatová?

Pamatujete si ještě první alba skupiny Peshata plná zvířátek a jejich příhod, aneb jedinečný zoopunk? Výborně ..a pokud ne – nevadí! Buď jak buď, možná jste si nevšimli, že Peshata má sesterskou kapelu s názvem Stará Pešatová, která navazuje zejména na první alba a letos se připomíná novým albem s lehce podivným názvem Od Tábora až punk! Ne, to není apríl ;-).

Sama Peshata k tomu uvedla:

Vážení příznivci kvalitního táborského zoopunku, množí se nám tu dotazy (je jaro, tak je to docela přirozené ❤️) o tom, kdo vlastně je ta Stará Pešatová – a to hlavně od našich mladších posluchačů. Tak, milé děti, to máte tak:
Žila-byla jedna kapela jménem Peshata. Z té pak, postupem let, odešla do jiných kapel většina členů, aby se po mnoha a mnoha letech vrátili, obohaceni o nové hudební zkušenosti a mladší nadějné muzikanty, do nové zoopunkové formace Stará Pešatová. Hráli písně z prvních dvou alb Peshaty, tedy písně ještě bez nyní pro Peshatu typických (vz)dechů.
Ovšem klukům to samozřejmě brzo nestačilo a kapela s osvědčenou skladatelskou dvojkou, zpěvákem Petrem Svetrem (texty) a naším kapelníkem Martinem Trumberkou (hudba), teď vydává žhavého adepta na zoopunkové album roku, navazující na tu nejlepší zoopunkovou tradici, okořeněnou špetkou nadhledu získaným za ty cca tři desítky let od vydání prvního zoopunkovýho alba. Klukům samozřejmě moc fandíme (a taky trochu žárlíme😛) a moc se těšíme na jejich křest 13. 4. v Táboře v MC Jordán.
A pokud i vy máte rádi kvalitní táborský zoopunk (a kdo taky ne, že?), určitě si poslechněte jejich nové album. Už je i na Spotify (odkaz v komentářích), ať si pak ty chytlavé refrény můžete zapívat na koncertě s nimi 🤟🙂.

You may also like...

0 0 hlasy
Ohodnoť novinku! (Ne článek.)
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře