Bratislavské Dievčatá přicházejí s novým albem

Slovenský punk-rock’n’roll Bratislavské Dievčatá přichází s novým, již třetím řadovým albem, které nese prozaicky název skupiny. Právě vyšlo u PHR, kde si jej můžete poslechnout i koupit na LP za standardních 500 Kč. Na desku kapela dokázala vměstnat nadstandardních 14 písní, takže se máte na co těšit.

Kapelu v roce 2016 založili Lump Čupe, Mikko a Roman K., pánové v nejlepších letech se dlouholetými hudebními zkušenostmi . V nezměněné sestavě vydala doposud Dievčatá dvě pozitivně přijatá eponymní alba. Odehráno mají desítky koncertů na rodném Slovensku i v českých zemích a navštívili i další země střední Evropy.

Bratislava je město, které mělo v osmdesátých letech největší punkovou komunitu na Slovensku. Součástí této punkové scény byly i kapely jako Krach, Barbus, Lord Alex a samozřejmě Zóna A. V sestavách těchto kapel působili i členové dnešních Bratislavských Dievčat.

Třetí album Bratislavských Dievčat vychází stejně jako jejich předchozí nahrávky u PHR Records a obsahuje čtrnáctku skladeb pokračujících v tradici garážového punk’n’rollu. Písničky zahrané s lehkostí a pohodou odkazují ke kořenům punku a sloganovité refrény lákají prozpěvovat si společně s kapelou. Tohle je punkrock jak víno a stejně  jako kvalitní víno také zraje. Nechce si přitom hrát na nějakou honosnou značku, jen dobře chutná a nebolí z něj hlava.

Nahrávka, která určitě nezapadne mezi dalšími položkami letošního punkového podzimu vychází jak na vinylu tak, dnes  již trochu netradičně, i v CD podobě.

You may also like...

0 0 hlasy
Ohodnoť novinku! (Ne článek.)
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře