The Karnsteins – horror metal/punk z Bratislavy (představení)

Člověk nenarazí každý den na spojení punku, metalu a hororových prvků. Jistě, fandu žánru na první dobrou možná napadne spojení HNF a z nich vzniknuvšího XIII. století, ale po první poslechu zjistíte, že tohle není ten případ. Kapela sama o sobě napsala:

Kapela bola zalozena fanusikmi kapely The Misfits, horrovych filmov a literatury… prvotny napad vznikol v hlave Harveyho a Marc B. Karsteina, ktory sa spojili s talianskym basakom Domenicom De Karnsteinom a gitaristom Johannom von Karnsteino. Styl je nieco medzi heavy metalom, 70s rockom ala Alice Cooper, trocha Screaming Lord Sutchom a hlavne punkom na styl Misfits (horror punk). V 2015 Domenico odchadza naspat do talianska a do kapely prichadza na basu Radko Karnstein, ktory hra s Harvey a Marcom aj v kapele Daggerose…

   Pár reálií na (odložený) úvod: skupina pochází ze slovenské Bratislavy, profiluje se jako horror punk a zpívá výhradně anglicky. Dokonce i výše uvedenou historii můžete na jejich Bandzone najít v angličtině, a to na prvním místě, takže preference cizího jazyka je poměrně jasná.

   Zpěv, resp. jeho barva, mi z nějakého důvodu hned připomněla zpěváka z Morčat na útěku a metalová, hutná hudba snese přirovnání koneckonců také. Pak už podobnost samozřejmě končí. Zvuk nahrávek je mimochodem slušný a myslím, že nejednoho fandu metalu by potěšil. Styl písní kolísá od rychlých, opakujících se minutovek alla Ramones, po pomalejší kousky; s melodičností je to stejné. Zvuk je ale o dost tvrdší, a to i v porovnání s výše zmiňovanými Misfits, kteří si přece jen v počátcích drželi typický punk’n’rollový sedmdesátkový zvuk ne nepodobný Ramones a pozdějším britským kapelám.

    Za mě je škoda, že kapela nezpívá slovensky, a to říkám i jako anglofil, názvy písní (a texty) nejsou úplně punkové, ale myslím, že by celé pojetí byla více přístupné lokální česko-slovenské komunitě, která – co si budeme povídat – je, ať už chtěnou či nechtěnou, reálnou cílovkou většiny českých a slovenských kapel.

   Každopádně, koho spojení hororu a metalové hudby s trochou punkové polevy zaujalo, odkaz na Bandzone je výše, a přidávám ještě FB a Bandcamp, kde si můžete poslechnout hned 3 alba.

You may also like...

0 0 hlasy
Ohodnoť novinku! (Ne článek.)
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře