Nežfaleš zvinyluje stará alba

U domovského labelu Cecek Records právě vydávají pražští Nežfaleš 2 LP „…JAK ZA VÁLKY / NENÍ ČAS NA HRDINSTVÍ.“ Jedná se o 2 nejstarší počiny kapely, které vyšly v letech 2005 a 2006 pouze vlastním nákladem na CD. Bylo tak vyhověno četným přáním a dotazům fanoušků, kteří roky volali po možnosti, doplnit si o tyto staré nahrávky svou sbírku.

„Obě desky vznikly ve studiu Monty v pražských Holešovicích v sestavě Radek (vokál) – Saša (kytara) – Franc (basa) – Petr (bicí). Krátce poté, co se rozpadlo původní složení kapely, nabrala díky těmto počinům Nežfaleš směr, kterého se drží v podstatě do dnes. Na deskách najdete staré šlágry, které i v dnešní době občas problesknou v našem koncertním playlistu, jako je třeba naše klasika Opouštím Paříž nebo songy jako V maringotkách, Když tančila Roxie nebo Oběšenci, které si tak můžete vůbec poprvé roztočit na vašem gramofonu,“ upřesňuje frontman a zakládající člen kapely Radek Šedivý.

Původní nahrávky prošly i remasterem ve studiu Bros, kde Nežfaleš pravidelně natáčí své novější tituly. Výpravný booklet, kterého se ujal častý spolupracovník kapely Honza Moucha, se dotýká grafiky původních cd, ale zároveň reflektuje současnost a obsahuje kompletní texty a řadu fotografií z daného období.

2 LP reedici Nežfaleš představí na podzimním turné s punkovou kapelou Houba a na dalších akcích do konce letošního roku.

You may also like...

0 0 hlasy
Ohodnoť novinku! (Ne článek.)
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře