Punk Paradox konečně v češtině

Monografie frontmana Bad Religion, Grega Graffina, která ve světě vyšla již před dvěma lety, se konečně dočkala i českého překladu a 30.5. oficiálně, a poměrně v tichosti, vyšla u nakladatelství Máťa. Cena se pohybuje kolem 400 – 450 Kč, pokud ale umíte dostatečně anglicky, není důvod si za podobnou cenu nekoupit originál.

Historická monografie a kulturní kritika vývoje punk rocku od legendárního zpěváka a skladatele Bad Religion.Kniha je vhledem do historie kapely a punkového hnutí od člověka, který scéně dominoval více než 40 let. Graffin vědeckými metodami podrobně zkoumá paradoxní prvky, které žánr punku definují – vliv popu, snaha o zlepšení společnosti, sjednocující síla hudby. Analytický přístup však nijak nesráží vyznění knihy jako pocty duchu punku, který „není mrtev“, ale je stále schopen zpochybňovat konvence, vyvracet mýty a zbavovat okovů indoktrinace.
Greg Graffin je zpěvákem, skladatelem a jediným stálým členem Bad Religion, nedávno popisované jako „nejvýznamnější americká punková kapela“. Od svého založení v Los Angeles v roce 1980 Bad Religion vyprodukovali 18 studiových alb, stali se dlouhotrvající globální turistickou velmocí a vytvořili trvalé dědictví jako jedna z nejvlivnějších punkrockových kapel všech dob.
Čb fotopříloha.

z originálu „Punk Paradox“ přeložil Adéla Nová

You may also like...

0 0 hlasy
Ohodnoť novinku! (Ne článek.)
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře